oolsztyniak, Na zdjęciach widać od razu moją skodzinke-bez oczka.Nie wiedziałam że aż tak was zastawili na Orlenie :shock: A wszystko przez moje ślepe autko! :diabelski_usmiech
[O2] Pierwszy przegląd - co wam wymienili w ramach gwarancji
Zwiń
X
-
[O2] Pierwszy przegląd - co wam wymienili w ramach gwarancji
W najblizsza sobote wybieram sie na pierwszy przeglad mojej Octavki (po 30 000km) i zastanawiam sie, co w waszych Octavkach wymieniono na pierwszym przegladzie, co zostalo usuniete w ramach gwarancji i ile was to wszystko kosztowalo
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
-
-
Bylem na przegladzie. Zaplacilem 658.30 i wymienili mi filtr oleju, powietrza i przeciwpylkowy. Najdrozszy z tego wszystkiego byl olej (jakis Castrol wlali) ktory kosztowal 311 PLN.
Z uwag zgloszonych udalo sie jedynie usunac trzeszczacy boczek drzwi, który dawał o sobie znac przy mocniejszych basach w glosniku.
Poza tym nie udalo sie usunac:
1. Trzeszczacej deski przy prawym slupku (podobno cos rozkrecali i dokrecali, ale cos im chyba nie wyszlo).
2. Skrzypiacych obu tylnych szyb elektrycznych (podobno nasmarowali wszystko co sie dalo, a i tak jak odbieralem samochod zaczely skrzypiec).
3. Skrzypiacego pedalu sprzegla- slychac tylko na zewnatrz (jak odbieralem samochod to nie skrzypialo, ale nastepnego dnia juz bylo to samo).
Bede musial to jeszcze reklamowac, ale az mi sie nie chce znowu tracic na to czasu. Czy nie mozna tego bylo zrobic raz a dobrze?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez darek93Czy nie mozna tego bylo zrobic raz a dobrze?
poza tym spodziewaj sie powstawania nowych dźwieków, skoro pozwalasz dyletantom rozkrecać samochódsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Szkoda... wiec wedlug ciebie to powinienem wszystko zostawic tak jak jest? Kto wiec twoim zdaniem bedzie sie znal lepiej od serwisu? Sam nie zamierzam w tym grzebac, a za domoroslych mechanikow to dziekuje... juz przez jednego spryciarza musialem wymienic silnik... a przez drugiego mam do wymiany szybe i caly mechanizm zamka... to wszystko w drugim samochodzie i do Skody nie dam im sie dotknac...
Wole sie zdac na serwis i az boje sie pomyslec co by sie stalo jakby jakis inny "fachowiec" zaczal mi rozkrecac samochod.
Twoj komentarz wydaje sie zbedny i przede wszystkim nie na temat!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez darek93Wole sie zdac na serwis i az boje sie pomyslec co by sie stalo jakby jakis inny "fachowiec" zaczal mi rozkrecac samochod.
Twoj komentarz wydaje sie zbedny i przede wszystkim nie na temat!
[ Dodano: Wto 21 Sie, 07 15:19 ]
Zamieszczone przez darek93Szkoda... wiec wedlug ciebie to powinienem wszystko zostawic tak jak jest?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
tak jak kolega wyzej stwierdzil...w emidzie w krakowie to tylko dobrze samochod potrafia sprzedac....nic wiecej....ja mialem tam przyjemnosc kupic swoje cacko ale jak montowali blokade skrzyni biegow to otwor w mieszku wycinali nozyczkami i nie chcielibyscie widziec jak to zrobili......brak słow..zenada!!!!!gachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
Komentarz
-
-
mój 1 przegląd wypadł przy 26.500 i o dziwo poza olejem nic nie było więcej do zrobienia ( w sumie 301zł - olej własny), niestety jednak tragedia: w serwisie "autoryzowanym" nie umieli obsługiwać kompa i po robocie nikt w serwisie nie potrafił mi ustawić na zestawie wskaźników opcji odlicznia do następnego serwisu - moja złość sięga zenitu, że zaś tam muszę jechać i się upominać o słuszną sprawę
Komentarz
-
-
No i wróciłem z "interwencji" w ASO i miałem rację, w czasie kasowania serwisu przypadkiem (?) im wskoczyło przełączenie na QG2. Teraz mam juz QG1 tak jak chciałem, ale tu moje PYTANKO: na tablicy wskaźników jak wywołam odliczanie do nast. przeglądu wyświetla mi kreski ( --- ), bo ponoć muszę trochę pojeździć aż zacznie odliczać --- czy aby na pewno tak ma być ?? bo ja tym "serwisantom" już w nic nie wierzę
Komentarz
-
Komentarz